Projekat inkluzivne nastave na Ilidži

Projekat inkluzivne nastave na Ilidži
Projekat inkluzivne nastave na Ilidži
Opština Ilidža je prva i jedina opština u Bosni i Hercegovina koja sprovodi projekat “Podrška reformi obrazovanja u procesu inkluzivne nastave u osnovnom obrazovnom procesu”.

Riječ je o projektu koji je planiran “Strategijom prema mladima 2010-2012 ” za čiju realizaciju su sredstva obezbijeđena na stavci Budžet za mlade.

Ove godine će mobilni tim, koji čine šest mladih stručnjaka na evidenciji Biroa za zapošljavanje Opštine Ilidža, tri ili četiri dana u sedmici po tri ili četiri časa, zavisno od potreba, raditi sa djecom sa posebnim potrebama koji pohađaju osnovne škole.

“Spremni smo i ove godine finansijski podržati ovaj projekat. Ono što mi možemo je pomoći Centru “Vladimir Nazor” čiji će stručnjaci dati podršku ovim mladim ljudima da rade na projektu, a svi zajedno imamo jedan cilj, raditi u interesu sprovođenja inkluzivne nastave,” rekao je načelnik Amer Ćenanović.

Profil mladih ljudi koji će biti asistenti u nastavi su socijani radnici, pedagozi, psiholozi, profesori razredne nastave.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *