Projekat prezentacije zemalja

Projekat prezentacije zemalja
Projekat prezentacije zemalja
Centar za međunarodnu saradnju Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu aktivno djeluje sa ciljem širenja granica BiH i uspostavljanja globalne akademske komunikacije.

U skladu sa misijom svog djelovanja, Centar je u saradnji sa stranim ambasadama u Bosni i Hercegovini pokrenuo projekat prezentacije zemalja koje predstavljaju, čija će realizacija početi 13. oktobra 2010. godine. Prezentacije će generalno obuhvatati obraćanje ambasadora, prezentaciju zemlje – kulture, ekonomije, turizma kao i nacionalnih obrazovn ih sistema, te sistema stipendiranja za studente, nastavno i nenastavno osoblje EFSA.

Sastavni dio prezentacija će biti predstavljanje nacionalne nošnje, muzike i filma, te degustacija nacionalne kuhinje. Ambasade zemalja koje su se do sada uključile u Projekat između ostalih su: Japan, SAD, Kraljevina Norveška, Pakistan, Češka Republika, Grčka i Palestina.

Prezentacije će se održavati srijedom, u terminu od 17 do 21 sat na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu (Trg oslobođenja). Tačni termini predstavljanja će blagovremeno biti dostupni na stranici efsa.unsa.ba/io.

Ekonomski fakultet, kao domaćin događaja, poziva sve studente Univerziteta u Sarajevu da budu dio ove manifestacije, odlično se zabave i saznaju više o drugim kulturama svijeta i mogućnostima studiranja i rada u inostranstvu.

Prisustvujete ovim neobičnim i edukativnim događajima koje po prvi put u našem okruženju organizira Centar za međunarodnu saradnju Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, te obavjestite javnost o istom.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Objavljeno u Nekategorisano

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *