Projekt građanin/Ja građanin: Jedina akademska razmjena na državnom nivou u BiH

O javnoj politici u Parlamentu BiH govoriće 300 učenika i nastavnika osnovnih i srednjih škola iz cijele države

17. Finalne smotre programa 'Projekt građanin/Ja građanin'
17. Finalne smotre programa ‘Projekt građanin/Ja građanin’

Obrazovni centar za demokratiju i ljudska prava CIVITAS, u saradnji sa Uredom za odnose s javnošću Američke ambasade u Sarajevu biće domaćin 17. Finalne smotre programa ‘Projekt građanin/Ja građanin’, koja će biti održana u Parlamentu Bosne i Hercegovine.

‘Projekt građanin/Ja građanin’ je pragmatični dio građanskog obrazovanja, jedinog zvaničnog programa koji se implementira u svim osnovnim i srednjim školama širom Bosne i Hercegovine, a koji učenike podučava kako biti informiran, kompetentan i odgovoran građanin naše države. Svake godine u ovom programu učestvuje oko 35 000 učenika, 2000 razrednih/školskih timova, a pobjednici kantonalnih/županijskih, regionalnih i Brčko Distrikt takmičenja svoja rješenja za probleme javne politike imaju priliku predstaviti na Finalnoj smotri, koja se tradicionalno održava u Parlamentu BIH.

U programu Finalne smotre učestvuje 300 učenika i nastavnika, članova pobjedničkih timova takmičenja ‘Projekt građanin/Ja građanin’. Početak programa planiran je za subotu, 17. maja 2014. godine u 12:30 sati.

Trka za mlade 'Želim znati i djelovati'
Trka za mlade ‘Želim znati i djelovati’

Nakon otvaranja Finalne smotre, u periodu od 15:15 do 16:30 sati na Vilsonovom šetalištu, na dionici od mosta Suade Dilberović i Olge Sučić do Pofalića biće organizirana trka za mlade ‘Želim znati i djelovati’. Cilj trke je podizanje svijesti javnosti o značaju odgoja i obrazovanja za aktivno građanstvo.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *