Proljetni dani odgoja i etičkih vrijednosti

Proljetni dani odgoja i etičkih vrijednostiGradonačelnik Sarajeva Alija Behmen danas je svečano otvorio šestu po redu manifestaciju “Proljetni dani odgoja i etičkih vrijednosti”.

“Svaku manifestaciju, pa i ovu koja u fokusu interesovanja stavlja mladog čovjeka, Grad Sarajevo bezrezervno podržava”, istakao je gradonačelnik.

Behmen je dodao da će Grad i ubuduće na listu svojih prioriteta stavljati potrebe i interese mladih ljudi, te omogućiti im da ispolje svoju kreativnost, znanje i talenat kako bi izrasli u stabilne i zdrave ličnosti.

U ime organizatora ove manifestacije, predsjednica NVO “Djeca stubovi svijeta”, Fatima Hukić je poručila djeci da uz ambiciozne ciljeve i jasne vizije svojih htijenja, mogu postići izuzetne rezultate, a prof. dr. Ismet Dizdarević naglasio da trebamo stvoriti uvjete koji će omogućiti djeci da se bez teškoća adekvatno prilagode vremenu u kojem žive.

U okviru ove manifestacije koja će trajati do 27. marta, sarajevski osnovci i srednjoškolci izlagat će referate na radnim stolovima o temama: “Maloljetna delikvencija, što je preventiva”, “Nasilje u porodici, što je preventiva”, “Komunikacija u porodici” i “Roditeljstvo, Asocijacija “FATMA” “u okrnjenoj porodici”.

Nosioci ovih aktivnosti bit će učenici Osnovnih škola: “Hasan Kikić”, “Meša Selimović”, “Mula Mustafa Bašeskija”, “Zajko Delić” i “Vladislav Skarić”, te Mješovite srednje poljoprivredno-prehrambene škole, Učiteljske i Gimnazije Obala, Prve gimnazije, Srednje škole metalskih zanimanja, Srednje medicinske škole i Škole za medicinske sestre-tehničare.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.