Proljetno čišćenje grada

Sarajevska sunčana panoramaAkcija proljećnog čišćenja grada počeće u posljednjoj sedmici marta, a u Administrativnoj službi grada kažu da očekuju dobre rezultate kao i prethodnih godina.

Prema riječima Danire Pipić, koordinatora za analitiku i odnose s javnošću u Odjeljenju za stambene i komunalne poslove i poslove saobraćaja Administrativne službe, građani su bili zadovoljni rezultatima prethodnih akcija.

“Ogromne količine otpada su odvezene prošlog proljeća. Ne mogu da kažem tačan podatak, ali prikupljene su tone smeća”, rekla je Pipić.

Prema njenim riječima, u toku su pripreme za početak akcije.

“Trenutno radimo na programu akcije proljećnog čišćenja grada. Najvjerovatnije ćemo ga objaviti iduće sedmice, tako da će javnost biti bolje upoznata s planiranim aktivnostima”, rekla je Pipić.

Ona je naglasila da će akcija proljećnog čišćenja grada obuhvatati besplatan odvoz čvrstog otpada, kao i uređenje zelenih površina.

Građani će posebno biti upoznati sa uslovima odvoza čvrstog otpada, za koji će prevoz u određenim terminima biti organizovan po mjesnim zajednicama.

Milovan Letić, tehnički direktor “Tamarisa” kaže da je upoznat s vremenom početka ove akcije, kao i da će “Tamaris” učestvovati u tome.

“Radimo po nalogu Gradske uprave, a i ove godine ćemo raditi uređenje travnjaka po gradu, kao i sadnju polomljenog drveća”, kazao je Letić.

On je dodao da je u planu i ozimljavanje ruža i njihova prihrana.

“Imamo dvije ekipe koje su već počele sređivati drveće nakon zimskog perioda. Kao i svakog proljeća, rade na obrezivanju drveća i sređivanju zelenih površina”, zaključio je Letić.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *