Promjena kulturnog pejzaža u Collegium artisticumu

U ponedeljak, 12. maja 2014. godine, u Gradskoj galeriji Collegium artisticum od 20 sati će biti otvorena izložba ‘Aftermath/Posljedice. Promjena kulturnog pejzaža’.

AFTERMATH
AFTERMATH

Izložba protagonista savremene fotografije, aktivnih na prostoru bivše Jugoslavije u periodu od 1991. godine do danas, predstavlja rezultate istraživačkog i kustoskog regionalnog projekta koji istražuje ulogu fotografije u registrovanju i artikulaciji socijalnih, ekonomskih, kulturnih i političkih promjena koje su obilježile ovo područje u posljednje dvije decenije.

Radove 37 autora iz regiona odabrao je tim kustosa iz Ljubljane, Zagreba, Sarajeva, Prištine, Cetinja, Beograda i Skopja.

Zahvaljujući specifičnom vremenskom rasponu, projekat suprostavlja umjetničke refleksije i izraze različitih generacija od kojih su neki iskusili život u razdoblju prije raspada zajedničke države dok su drugi stvarali isključivo u novom društvenom kontekstu. Početna tačka je odnos starog i novog, registrovanje postepenih promjena na konkretnim mjestima i ideoloških tragova upisanih u pejzaž.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *