Promocija 6138 diplomanata i magistranata

Univerzitet u Sarajevu
Univerzitet u Sarajevu
Univerzitet u Sarajevu organizira svečanu promociju 6.138 diplomanata i magistranata fakulteta i akademija 22. oktobra u Olimpijskoj dvorani “Juan Antonio Samaranch”.

“Moramo biti svjesni činjenice da se jedino znanjem mijenja društvo i da jedino znanjem možemo stabilizirati bh. društvo”, rekao je Faruk Čaklovica, rektor Univerziteta u Sarajevu na pres-konferenciji.

Na svečanosti promocije diplomanata i magistranata bit će promovirano 2.119 diplomanata, 2.896 bechelera, 413 magistara nauka i 692 magistra.

Čaklovica je dodao da je posebno značajno što promocija ove generacije studenata dolazi u vrijeme kada BiH preživljava teške političko-ekonomske trenutke, “ali s ovih 6.138 magistara i bechelera zaista dajemo jednu jako stručnu populaciju koja sigurno može promijeniti ovo društvo ka boljem”.

Zlatne značke UNSA u akademskoj 2010./2011. godini dobilo je 28 studenata prvog ciklusa i 25 magistara drugog ciklusa s fakulteta i akademija.

“Sve ove godine su zahtijevale dosta odricanja, ali mislim da se to isplatilo jer sam ostvarila svoj san, postala sam inženjer saobraćaja, roditelje sam učinila ponosnim i evo ovdje stojim kao jedan od najboljih studenata Univerziteta i na to sam ponosna”, rekla je Elma Plasto, odlikovana zlatnom značkom UNSA sa Fakulteta za saobraćaj i komunikacije u Sarajevu.

Svečana promocija diplomanata i magistranata se organizira sedmi put u historiji Univerziteta u Sarajevu.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *