Promocija knjige o down-sindromu

djevojčica sa down sindromomU srijedu, 20. januara 2010. godine u 13 sati, na Pedijatrijskoj klinici KCUS-a, će biti održana promocija knjige “Down sindrom – Postupnik za preventivno i sistematsko praćenje zdravstvenog stanja osoba s Down sindromom”.

Autorica knjige koju objavljuje Udruženje “Život s Down syndromom”, je dr. Mensuda Hasanhodžić. Promociji će, između ostalih, prisustvovati i predstavnik Federalnog ministarstva zdravstva, direktorica Pedijatrijske klinike, prof.dr. Senka Mesihović-Dinarević, predstavnici Udruženja “Život s Down syndromom” i roditelji.

Ovaj vodič za zdravlje nastao je zahvaljujući znanju i iskustvu eminentnih bh. stručnjaka iz oblasti medicine i prvi je ove vrste u BiH.

Napisan je u skladu s evropskim i svjetskim standardima s jasnim preporukama liječnicima i terapeutima svih profila, te je samim tim, nezaobilazna literatura za medicinsko osoblje koje dolazi u dodir s djecom i osobama s Down sindromom.

Postupak i njegovo korištenje u kreiranju vlastitih programa i projekata preporučuje se i udruženjima koji podržavaju osobe s DS-om i njihove porodice.

Projekt je nastao iz potrebe da se omogući preventivno sistematsko praćenje zdravstvenog stanja osoba s Down sindromom u svim dijelovima Bosne i Hercegovine, a radi sprječavanja velikog broja zdravstvenih komplikacija koje nastaju kod kasnog dijagnosticiranja i liječenja bolesti koje prate DS.

Projekt je podržalo Ministarstvo zdravstva FBiH putem sredstava IDA kredita za Projekt jačanja zdravstvenog sektora-HSEP.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Objavljeno u Nekategorisano

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *