Promocija MESS-a na festivalu kratke priče

50 godina MESS-aOd 23. do 27. juna 2010. godine održaće se drugi Festival kratke priče Odakle zovem, Podgorica 2010 u organizaciji knjižare Karver.

U okviru redovnog festivalskog programa, u četvrtak, 24. juna, tamošnjoj publici predstavit će se i Internacionalni teatarski festival MESS, koji ove godine obilježava 50 godina postojanja. O Festivalu će govoriti Dino Mustafić, direktor, i Nihad Kreševljaković, izvršni producent.

„U godini koja je za nas posebno značajna kada obilježavamo zlatni jubilej smatram važnim da informacija o MESS-u dođe do što većeg broja zaljubljenika u teatar.”, istakao je Mustafić naglašavajući važnost ove promocije najstarijeg teatarskog festivala u regionu.

„Festival MESS ima, uslovno rečeno, tri faze. Onu do 1992., potom sve ono što je nastalo tokom opsade, poznatije i pod fenomenom Teatar pod opsadom, te svoju novu, moderniju historiju.”, naglasio je Kreševljaković i dodao da će mu biti zadovoljstvo predstaviti uspjehe Festivala upravo iz tog najtežeg perioda, kada su ostvarene produkcije u saradnji sa svjetskim teatarskim imenima.

U okviru drugog Festivala kratke priče Odakle zovem, Podgorica 2010 bit će održane promocije knjiga, izdavača, projekcije filmova, kao i promocija Sarajevo Film Festivala.

Posljednjeg dana Festivala, bit će dodijeljena nagrada Vranac – najbolja kratka priča 2010 odabrana među 1650 pristiglih radova koje je pregledao i ocijenio žiri u sastavu Enver Kazaz, Teofil Pančić i Božo Koprivica.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Objavljeno u Nekategorisano

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *