Promocija zdrave hrane u Skenderiji

marmelade i džemoviCentar Skenderija – Sarajevski sajam će u od 17. do 20. decembra 2009. godine organizovati manifestaciju “Agrofood -Promocija zdrave hrane 2009”.

Pored voća i povrća, mermelada i pekmeza, suhomesnatih proizvoda, tradicionalnih jela i pića posjetioci će moći nabaviti med i ostale pčelinje proizvode kao i ljekovito bilje i preparate.

Svoje prisustvo je najavilo više od 30 izlagača iz cijele Bosne i Hercegovine kao i zemalja regiona.

Međunarodna manifestacija “Agrofood -Promocija zdrave hrane 2009” ima za cilj da okupi proizvođače hrane sa prostora Bosne i Hercegovine i šireg okruženja i promovira ovu oblast ali i pružiti priliku građanima da u direktnim kontaktima sa proizvođačima povećaju svoje znanje o potrebi zdrave ishrane.

Susreti proizvođača zdrave hrane u Bosni i Hercegovini i iz regiona doprinose da se širi krug ljudi upozna sa ovom djelatnošću i njenim proizvodima.

Komparativne prednosti proizvodnji hrane se ogledaju u domaćoj sirovinskoj osnovi, raznovrsnom asortimanu proizvodnje, te mogućnosti proizvodnje zdrave hrane za kojom postoji visoki interes kako na našem tako inostranom tržištu.

Opredjeljenje Centra Skenderije i Sarajevskog sajma jeste pokrenuti javnost i “probuditi svijest” kod donosioca odluka na svim nivoima vlasti u BiH da ovoj prosperitetnoj djelatnosti posvete daleko više pažnje nego do sada, kroz poticajne mjere, zdravstvenu zaštitu, jaču veterinarsku kontrolu, ali i putem pomoći udruženjima “zdrave hrane” na svim nivoima kroz afirmaciju njihovog rada.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Objavljeno u Nekategorisano

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *