Pronalazak otuđenih predmeta iz Sarajevske katedrale – Požar – Pronalazak oružja

Sarajevska KatedralaU protekla 24 sata na području Kantona Sarajevo dogodilo se ukupno 13 saobraćajnih nezgoda, od toga 11 sa materijalnom štetom i 2 sa nastradalim licima, kojom prilikom su 2 osobe lakše povrijeđene. Zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja je isključeno 19 vozača, 6 lica zbog upravljanja vozilom bez položenog vozačkog ispita, jedan vozač zbog upravljanja vozilom u vrijeme izrečene zaštitne mjere, 5 neregistrovanih motornih vozila i 4 motorna vozila zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole.

Pronalazak otuđenih predmeta iz Sarajevske katedrale
Dana 15.03.2003.godine oko 12,00 sati, od strane župnika Katoličke crkve u ulici Zmaja od Bosne, općina Novo Sarajevo, obaviještena je II PU da je istog dana oko 10,45 sati, ispred navedenog objekta, pronašao predmete koji bi mogli poticati iz krivičnog djela teške krađe u Sarajevsku Katedralu. Izlaskom na lice mjesta, službenici policije su preuzeli pronađene predmete i to 4 kaleža, jednu posudu za vodu, 2 patene i jednu svećeničku odjeću. Župnik i časne sestre Sarajevske Katedrale su potvrdili da se radi o otuđenim predmetima, a da još nedostaju 3 posudice tzv. »plitice«, jedan metalni podmetač za vrč i ključevi Katedrale. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a službenici policije nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršioca.

Požar
Dana 15.03.2009.godine oko 17,30 sati u ulici Kromolj, općina Centar Sarajevo, na privatnoj parceli vlasništvo K.D. iz Sarajeva, došlo je do izbijanja požara na travi i niskom rastinju. Tom prilikom nije bilo povrijeđenih lica, dok je nastupila materijalna šteta. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a uviđaj će obavilti službenici policije MUP-a Kantona Sarajevo i sudski vještak PPZ-a dana 16.03.2009.godine.

Pronalazak oružja
Dana 15.03.2009.godine oko 22,00 sati, službenici policije III PU su obavijestili porodicu mldb. V.V., da je isti predat na nadležnost tužiocu Kantonalngo tužilaštva u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člna 371. KZ F BiH (Nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija). Tom prilikom jedan od članova porodice je službenicima policije predao jedan ručni bacač raketa, jednu automatsku pušku i 3 prazana okvira. O prednjem je obaviješten tužilac kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a službenici policije rade na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *