Protest za Egipat u Sarajevu

Danas je u 15 sati ispred ambasade Arapske Republike Egipat u Sarajevu održan protest građana ove zemlje sa prebivalištem u Bosni i Hercegovini, javlja Radio Sarajevo.

Protest za Egipat u Sarajevu (Sarajevo 31. januar 2011)
Protest za Egipat u Sarajevu (Sarajevo 31. januar 2011)

Oko 30 demonstranata je protestovalio protiv krvavih režimskih represalija nad demonstrantima u Kairu i drugim egipatskim gradovima, koji žele smjenu aktuelnog diktatora Hosnija Mubaraka koji je na vlasti već 30 godina.

Iz Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine nam je rečeno da je ministar Sven Alkalaj uputio instrukciju Ambasadi BiH u Kairu da, u kontaktu sa Ambasadom Republike Turske u Kairu, organizira evakuaciju prvih građana BiH koji su zainteresirani da napuste Egipat.

Svi građani Bosne i Hercegovine koji su zainteresirani da napuste Egipat trebaju kontaktirati Ambasadu BiH u Kairu na brojeve telefona: 00 202 374 99 191 ili 00 202 374 99 192. Članovi porodica u Bosni i Hercegovini koji imaju srodnike u Egiptu mogu kontaktirati ili Ambasadu BiH u Kairu, na gore navedene brojeve, ili novouspostavljenu info-liniju u MVP-u BiH u Sarajevu na broj telefona: (033) 281 310.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *