Protesti u Širokom Brijegu su podrška ubici

press konferencija udruženja navijača FK Sarajevo (foto Almir Panjeta)Danas je u prostorijama stadiona Asim Ferhatović Hase održana press konferencija UNFKS, Uprave i igrača kluba na kojoj su prisustvovali Aldin Popara predstavnik navijača, predsjednik FK Sarajevo Hajrudin Šuman i kapiten bordo ekipe Muhamed Alaim.

Predstavnik UNFKS, Aldin Popara, je ispred Udruženja zatražio da se u istragu uključi i SIPA a sve zbog mnogobrojnih propusta i kontradiktornosti u radu i izjavama čelnih ljudi MUP-a Zapadno-Hercegovačkog kantona. Kao primjer navedena je i posljedna kontradiktornost o oružju iz kojeg je pucano. U prvoj izjavi bilo je riječi o automatskoj pušci a u drugoj o službenom pištolju kojeg je Knezović “navodnoâ” oteo od policajca.
Istaknuto je da se prikupljaju fotografije i video snimci koje su navijači zabilježili tokom incidenta i da će sav materijal biti ustupljen medijima i Federalnoj Upravi policije. U Udruženju ističu da je razočaravajuća situacija da optuženi za ubistvo i ranjavanje navijača, Knezović pobjegne nakon što se sam predao policiji.

Popara je izrazio zabrinutost u vezi sa povrijeđenim navijačima koji su u mostarskoj bolnici iz koje svakog trenutka dolaze različite informacije o njihovom zdravstvenom stanju, koje je prema njihovim izvorima veoma teško. Popara je zamolio sve koji na bilo koji način mogu uticati da se navijači prebace u Sarajevo gdje bi se njihovo stanje moglo nadgledati ili za odlazak sarajevskih doktora u Mostar. Popara je apelirao i na građane 0+ krvne grupe da daruju krv koja je neophodna jednom ranjenom navijaču.

UNFKS se zahvalilo građanima Sarajeva na strpljenju a ostalim navijačkim grupama na solidarnosti i sa nadom da se ovakvi događaji nikada više neće ponovoti.

I kapiten bordo ekipe Muhamed Alaim se obratio prisutnim na press konferenciji, vidno potresen još jednom iskazao zgroženost tragičnim dešavanjima čiji je sudionik i sam bio. Kapiten je rekao da nakon svega razmišlja i prekidu karijere.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)