Prvenstvo BiH u kuhanju bosanskog lonca za novinare 2010

Trebević, Sarajevo, BiHU subotu, 26. juna 2010. godine, na Trebeviću će biti održano 3. prvenstvo BiH u kuhanju bosanskog lonca za novinare 2010.

Takmičenje organizuju Općina Stari Grad i Udruženje “Natura BH”, s ciljem promovisanja turističkih potencijala, kao i autentične bosanske kuhinje i pripreme bosanskih jela na tradicionalan način.

Takmičenje će se održati na lokaciji parking prostor ispod planinarske kuće (bivše odmaralište PBS), gdje u neposrednoj blizini postoje vodovodna i električna infrastruktura, kao i sklonište ukoliko vremenske prilike ne budu povoljne (kiša, vjetar…).

Predviđeno je da 3. prvenstvo BiH u kuhanju bosanskog lonca za novinare na Trebeviću počne u 11:30 sati i da traje 3,5 sata. Proglašenje pobjednika i zabava za učesnike najavljeni su u 16:00 sati.

Do sada su održana dva državna i više regionalnih takmičenja, na kojima se okupilo više hiljada građana. I ove godine na Trebeviću se očekuje nekoliko desetina novinara/takmičara iz redakcija koje djeluju na području cijele Bosne i Hercegovine.

Okupljanje učesnika planirano je u subotu u 9 sati, na platou ispred Inat kuće (Vijećnica).

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *