Prvi SOS Dizajn festival

Prvi SOS Dizajn festival (Studenti organizuju Sarajevo dizajn festival) biće održan od 31. oktobra do 4. novembra 2012. godine u Sarajevu.

SOS Dizajn festival
SOS Dizajn festival
SOS Dizajn festival je edukativna, izložbena manifestaciju organizovana s ciljem promocije dizajna u našem društvu i povezivanja s mladim i iskusnim dizajnerima u regionu i svijetu.

Namjera je omogućiti nastavak obrazovanja, priliku da razmjenjujemo svoja znanja i iskustva s kolegama, a da društvu skrenemo pažnju na sve veći i sve prisutniji značaj dizajna u sadašnjem vremenu.

Na prvom SOS Dizajn festivalu publika će imati priliku da prisustvuje predavanjima, radionicama, izložbama i PechaKucha noćima. Predavači na festivalu su: Mirko Ilić (SAD), Dejan Kršić (Hrvatska), Davor Bruketa i Nikola Žinić (Hrvatska), Numen/For Use (Hrvatska/Austrija), Feđa Vukić (Hrvatska), Dejana Kabiljo (Austrija), Slavimir Stojanović (Srbija), Boštjan Botas Kenda (Slovenija) i Rational International (Hrvatska).

Na prvim SOS radionicama studenti-učesnici će imati priliku raditi s priznatim dizajnerima iz regiona i inostranstva, među kojima su Mirko Ilić (SAD), Numen/For Use (Hrvatska/Austrija), Dejana Kabiljo (Austrija), Davor Bruketa i Nikola Žinić (Hrvatska), te Slavimir Stojanović (Srbija).

Tokom festivala biće predstavljene dvije izložbe:
– Slavimir Stojanović – Poster Art u Umjetničkoj galeriji BiH i
– izložba radova PechaKucha Night učesnika u art kinu Kriterion.

‘PechaKucha noći su neformalna i zabavna okupljanja gdje kreativni ljudi razmjenjuju i prikazuju svoje ideje, projekte i radove, a sve putem jednostavnog formata prezentacije 20×20.

Studenti odsjeka grafičkog i produkt dizajna na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu, koji su inicijatori prvog SOS Dizajn festivala pozivaju istinske zaljubljenike dizajna da uživaju u ovoj četverodnevnoj manifestaciji, koja će se održavati u prostorijama Akademije likovnih umjetnosti, kina Meeting point, art kina Kriterion i Umjetničke galerije BiH.

Osnivači festivala su studenti Akademije likovnih umjetnosti u Sarajevu, Sanja Planinić, Ena Mulavdić, Fedža Lukovac i Đorđe Jovanović.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.