Prvi trofej od onih u koje su mnogi sumnjali

Danas je fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine pobjedom nad odgovarajućom selekcijom Japana u finalu Kirin kupa rezultatom 2:1, osvojila svoj prvi trofej od formiranja. Strijelac oba gola za Bosnu i Hercegovinu je sjajni golgeter Milan Đurić.

Fudbalska reprezentacija BiH, pobjednici Kirin kupa u Japanu (Osaka, 7. juni 2016)
Fudbalska reprezentacija BiH, pobjednici Kirin kupa u Japanu (Osaka, 7. juni 2016)

Nakon mnogo problema sa sastavljanjem ekipe zbog otkaza ‘zvijezda’ koje su se pravdale premorenošću od protekle sezone, selektor bosanskohercegovačke reprezentacije Mehmed Baždarević je bio prinuđen da sastavlja tim za nastup na japanskom Kirin kupu od praktično rezervista, što se, na kraju, ispostavilo dobitnom kombinacijom.
Ekipa, predvođena Milanom Đurićem i Harisom Medunjaninom, odlučila je pokazati da su upravo oni najbolje što Bosna i Hercegoina ima da ponudi u reprezentativnom fudbalu, ponijevši titulu najboljih među nimalo bezazlenim reprezentacijama Danske i domaćeg Japana. Sa četvrtim takmacem – Bugarskom naši se nisu susreli, ali sudeći po njihovim porazima od 7-2 od Japana i 4-0 od Danske, Bugari ne bi predstavljali nikakvu prepreku.

Milan Đurić: Ovo je za moju Bosnu i Hercegovinu, za sve naše navijače i za sve one koji su sumnjali u nas.
Milan Đurić: Ovo je za moju Bosnu i Hercegovinu, za sve naše navijače i za sve one koji su sumnjali u nas.

Na Kirin kupu se posebno iskazao odlični Milan Đurić, koji je proglašen igračem turnira i najboljim strijelcem sa četiri posignuta gola, po dva Dancima i Japancima, šta ga sasvim sigurno stavlja u daleko povoljniji položaj za nastupe u reprezentaciji, koji su do sada uglavnom bili sa rezervne klupe, a sada, to bi svakome trebalo biti jasno, treba da budu od prve minute.
Zapaženi na turniru u dresu Bosne i Hercegovine su svakako i Medunjanin, Stevanović, Duljević, hajrović i golman Šehić.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *