Prvi zajednički projekt Sarajeva, Zagreba i Podgorice

prvi zajednički projekt Sarajeva, Zagreba i PodgoriceGradonačelnik Sarajeva Alija Behmen potpisao je jučer u Zagrebu Pismo namjere sa Gradonačelnicima Zagreba i Podgorice, Milanom Bandićem i Miomirom Mugošom o izradi zajedničkog plana za izgradnju kapaciteta za energetsko upravljanje gradovima.

Ovo je prvi poslijeratni zajednički projekt Sarajeva, Zagreba i Podgorice i podrazumijeva zajedničku izradu plana efikasnog energetskog upravljanja do septembra 2009. godine.

Projekt, koji se odvija u okviru Povelje Gradonačelnika kojoj je Sarajevo pristupilo u martu 2009. godine, će finansirati Otvoreni regionalni energetski fond za jugoistočnu Evropu njemačkog GTZ-a.

Potpisivanje Pisma namjere sa Zagrebom i Podgoricom je prva u nizu aktivnosti koje Grad Sarajevo planira preduzeti u okviru Povelje Gradonačelnika, prevazilazeći administrativne i političke barijere koje se nalaze pred državom BiH.

Potpisivanju Pisma namjere prisustvovao je i Predsjedavajući Gradskog Vijeća Grada Sarajeva, Marin Ivanišević. Na konferenciji koja se 28. i 29. aprila održava u Zagrebu i na kojoj će biti utvrđeni koraci potrebni da se pristupi izradi plana Grad Sarajevo će predstavljati Haris Lulić, Koordinator Grada sarajeva za Povelju Gradonačelnika. Sjedište projekta će biti u Sarajevu.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *