Pse ne ubijaju u Sarajevu

Nakon uznemirujućih glasina kako se na ulicama Sarajeva vrši odstrel pasa Gradska uprava Grada Sarajeva je reagovala tvrdnjom da se ta nehumana praksa ne primjenjuje u Sarajevu.

Psi lutalice u Sarajevu

Iako Grad Sarajevo nema izvorne nadležnosti u ovoj oblasti, poduzimaju se aktivnosti na zbrinjavanju pasa lutalica i već je u proceduri izgradnja azila za nezbrinute životinje. Grad Sarajevo je raspisao tender za osiguranje lokacije za izgradnju azila i sa NVO “Udruženje građana za sprečavanje okrutnosti nad životinjama – SOS Sarajevo” zajednički radi na tom projektu: “Poruke koje su se pojavile na nekim internet stranicama su falsifikati koji su neistiniti po svom sadržaju, a objavljena fotografija uopće nije snimljena u Sarajevu. Molimo autora neistinitog maila da prestane širiti neistine i nanositi štetu ugledu Sarajeva. Ako želi dobro nezbrinutim životinjama, pozivamo ga da se uključi u aktivnosti koje vodi Grad Sarajevo.”, kažu iz Gradske uprave.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Jedan odgovor na “Pse ne ubijaju u Sarajevu”

  1. Nemogu da vjerujem da neko može da tvrdi da se ovakve stvari ne dešavaju u Sarajevu,ovog trenutka dok pišem ovaj e-mail, jednom se psu bore za život.Slučajni sam svedok bila 14.02.2009.god.u mjestu Odžak nedaleko od Tarčina, pas avlijaner upucan je puškom , bukvalno mu je raznešena lijeva noga i izranjavan je po cijelom tijelu.Lično sam mu pokušavala zaustaviti krv koja je šikljala na sve strane.Danas sam kontaktirala Velimira ( 061-337-693) čovjeka koji se bori protiv ovih stvari za njega sam saznala preko interneta, odmah je došao na rečenu lokaciju i našao je tog psa, i u ovom trenutku bore mu se za život.Čovjek posjeduje slike-dokaze da je pas ustrijeljen.Obavjestila sam i kantonalnu inspektoricu koja je obećala poslati inspektore na teren i obavijestiti policiju.I da zanemarimo činjenicu upucan pas-ali kako zanemariti da se u naseljenim mjestima puca.A puca se i to ne prvi put, ali je problem što to pojedine ljude ne interesuje, i ljude koji tu žive jer možda i oni sami to rade.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *