Punkart nakon deset godina ponovo u Sarajevu

Tuzlanski Bend PUNKART će u sarajevskom klubu AG, ponovo će nastupiti deset godina nakon poslijednjeg gostovanja pred sarajevskom publikom, 6. aprila 2014. godine

Punkart (Tuzla)
Punkart (Tuzla)

PUNKART od samog početka karakterišu energični i provokativni scenski nastupi. S radom su krenuli sad već davne 1998. godine. Dobro su poznati bosanskohercegovačkoj publici, a do sada su održali respektabilan broj samostalnih i festivalskih nastupa kako u Bosni i Hercegovini tako i u Crnoj Gori, Hrvatskoj i Srbiji. Iza sebe imaju pet snimljenih nosača zvuka: Punkart (demo kaseta, 2000); Generacija bez budućnosti (CD, 2001); Stomak Tuzle (CD, 2002); Terorizart (CD, 2005); Treble Trouble (CD, 2010).

Punkart - Niko, Ama Niko!

Sarajevskoj publici su se prvi put predstavili na prvom INTERGROUND festivalu 2004. godine. Također su nenajavljeno nastupili na koncertu podrške borbi protiv sagregacije i diskriminacije u BH društvu, koji je održanog u sarajevskom klubu Kriterion, 16. marta 2013. godine. Tada su uz PUNKART nastupili i prijedorski DBAU IZA ĐALE, livanjski ANDRIJA, i DUBIOZA KOLEKTIV.

U ovom navratu PUNKART će nastupiti zajedno sa svojim gostima, energičnim beogradskim garage/punk/rock triom S.U.S., koje je sarajevska publika već imala priliku slušati i gledati 19. januara 2013. godine.

PUNKART i S.U.S. u Sarajevu
PUNKART i S.U.S. u Sarajevu

Koncert PUNKART-a u AG-u na Dan grada Sarajeva, u nedjelju 6. aprila 2014. godine od 21 sat, svakako vrijedi pogledati.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *