Puško u Sarajevu

Nermin Puškar PuškoU sarajevskom klubu CinemaSloga, u petak, 7. maja 2010. godine od 21 sat će nastupiti poznato ime domaće estrade Nermin Puškar Puško.

Nermin Puškar – Puško je rođen 12. aprila 1978. godine u Bihaću. Karijeru je počeo u grupi Krug sa kojom izdaje album “Odsustvo kraja”, nakon čega dolazi u Sarajevo i 1998. godine upisuje muzički akademiju.

Sa grupom Knock out izdaje svoj album “Jednom kad sve ovo…” na kojem je autor pjesama. Početkom 2003. godine Nermin napušta Knock out i fokusira se na autorski rad.

Kao autor teksta i muzike, studijski muzičar, aranžer i producent Puško sarađuje sa zvjezdama pop i rock scene na prostoru bivše Jugoslavije. Između ostalih tu su imena poput Marije Husar, Deena, Tonija Cetinskog, Massima Savića, Dine Merlina, Željka Joksimovića, kao i Hari Mata Hari, Tifa, Amel Ćurić, Enver Lugavić, Karolina Gočeva, Erato, Lily Galić, Jelena Milušić…

U ljeto 2005. Nermin počinje snimanje svog prvog solo albuma “Novi Svijet” u studiju Long Play u Sarajevu. Album je objavljen 2007. godine, a nastup u petak će biti još jedna prilika da uživamo u lijepim zvucima Puškine inspiracije.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Objavljeno u Nekategorisano

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *