Putevi uglavnom prohodni

Saobraćaj u SarajevuU većem dijelu BiH ovoga jutra saobraća se po pretežno suhom i mjestimično vlažnom kolovozu.

Na zasjenjenim dijelovima puteva u višim predjelima mjestimično ima poledice. Upozoravamo na smanjenu vidljivost zbog magle, ponegdje i na 50 metara. Vozačima na svim putnim pravcima savjetujemo oprezniju vožnju prilagođenu trenutnom stanju i uvjetima na putevima.

Sinoć od 20:30 sati normalizovano je odvijanje saobraćaja na Zapadnom prilazu Sarajevu. Zbog poplava, i dalje je u prekidu odvijanje saobraćaja na regionalnom putu Hutovo-Ravno (u mjestu Vrutak). Zbog odrona ili aktivnog klizišta, jednom trakom saobraća se na putnim pravcima R-413 Vitovlje-Skender Vakuf i M-5 Travnik-Donji Vakuf (u mjestu Gološ). Također usporeno odvijanje saobraćaja, zbog vode na kolovozu, aktuelno je na putnom pravcu Livno-Studena Vrila (Kovači).

Na dionici magistralnog puta M-17 Zenica-Žepče, zbog aktivnog klizišta, saobraćaj se odvija obilazno, regionalnim putem kroz naselje Nemila.

Zbog radova na rekonstrukciji mosta u Jošanici (Vogošćanska petlja), saobraćaj je potpuno obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Na graničnim prelazima ovoga jutra nisu evidentirana duža čekanja pri prelasku granice. GP Gabela Polje zbog izlijevanja rijeke Neretve i dalje je zatvoren za saobraćaj.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Objavljeno u Nekategorisano

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *