QSF: festival kao i svaki 2

QSF 2QSF – festival kao i svaki drugi – festival umjetnosti i angažirane umjetnosti.

Ovogodišnji, drugi po redu QSF nosi poruku mira, slobode, tolerancije i razumijevanja različitosti te poziva na plemenitost, ljubav i zajedništvo.

Ove godine želja je bila okupiti umjetnike/ce, angažirane umjetnike/ce i aktiviste/ce koji/e svojim svakodnevnim zalaganjem i radom pokušavaju skrenuti pozornost na tabu pitanja i približiti ih javnosti u Bosni i Hercegovini, ali i široj regiji.

No, zbog iskustva sa prošlogodišnjeg QSF, kada su organizatori/ce, sudionici/e, aktivisti/ce i posjetitelji/ce bili/e sučeljeni/e i iskusili/e nasilje u najklasičnijem smislu, organizatori/ce su se odlučili/e za drugačiji koncept organizacije.

Naime, Festival će biti obilježen postavljanjem billboarda diljem naše države, emitiranjem TV spota i oglasa u najčitanijim dnevnicima i magazinima u BiH, dakle isključuje izložbe, preformanse i radionice. Odluka je vođena željom da se izbjegnu javna okupljanja imajući u vidu sigurnost dobronamjernih ljudi koji bi sudjelovali i/ili posjetili Festival.

Umjetnici/e u okviru ovogodišnjeg QSF-a kroz konkretne vizualne i umjetničke radove ispoljavaju osobne stavove o situaciji u današnjem društvu. Dakle, želja je promovirati ideju Festivala kulture i umjetnosti koji promiče različitost u jednakosti i odbaciti stereotipna mišljenja i pretpostavke o queer osobama, nudeći pogled na istinu o različitosti/ma te na putu ka toleranciji skupa otkrivati i spoznavati različitosti na najpozitivniji način.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *