Radovi u Antuna Hangija

radovi u ulici Antuna Hangija, Sarajevo, BiHNa Koševskom Brdu u ulici Antuna Hangija, koja sa ulicama Marija Mikulića, Braće Begić i Dajanli Ibrahim-bega formira tri raskrsnice, u toku su radovi na rekonstrukciji i sanaciji kompletnog trotoara i kolovoza dužine od oko 1100 metara za koje je Općina Centar iz svog budžeta izdvojila 580.000 KM.

Izvođač radova je JKP ”Rad”, uz nadzor Direkcije za puteve Kantona Sarajevo. Planom je predviđeno kompletno uklanjanje starog trotoara, te postavljanje novih ivičnjaka i tamponskog sloja koji se na kraju prevlače slojem novog asfalta i tako formiraju nove trotoare. Kad je kolovoz u pitanju, radi se rezanje oštećenih dijelova starog asfalta, a onda se ti rezovi krpe. Nakon toga se vrši njihovo kompletno novo asfaltiranje.

Radovi su započeli 2. jula 2009. godine, a do sada je završen dio ulice od broja 66 do 131. Prije pet dana, oko 23. jula, započeli radovi na preostalom, završnom dijelu ulice dužine od oko 500 metara i to od broja 66, pa sve do raskrsnice sa ulicom Dajanli Ibrahim-bega, gdje je cijela jedna strana trotoara završena. Na drugoj su uklonjeni stari asfalt i ivičnjaci, te se otpočelo sa postavljanjem novih. Poslije se prelazi na sanaciju kolovozne trake.

Pretpostavke su da će radovi, ako vremenski uslovi budu povoljni, trajati do 15. avgusta ove godine.

Do kraja radova saobraćaj će se u dijelu gdje se oni izvode odvijati samo jednom kolovoznom trakom, pa se građani mole za strpljenje.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *