Čuda izborne godine: Radovi u Muhameda Hadžijahića

Muhameda Hadžijahića, Sarajevo, BiHU ulici Muhameda Hadžijahića između brojeva 33 do 35 u toku su radovi na sanaciji dva potporna zida, koji su počeli 25. jula 2009. godine.

Radovi se finansiraju od sredstava koje je Općina Centar izdvojila iz svog budžeta u iznosu od 21.347 KM, a izvođač radova je građevinska firma ”Sela” iz Sarajeva. Podzidi, koji su jako oronuli i oštećeni, te su se od dotrajalosti i nageli, se nalaze pored platoa na kojem je smješteno dječije igralište pa su i ljudski životi bili ugroženi.

Planirano je da se na postojeće zidove izliju novi armaturni zidovi čiji su temelji jedan metar dubine i pola metra širine. Na prvom potpornom zidu – dužine 18 metara, a visine 2.5 metra, koji se nalazi pored samog platoa do sada su urađeni temelji i postavljena je armaturna mreža preko cijelog zida, te slijedi njegovo betoniranje. U stari zid je ugrađena i cijev za odvođenje oborinskih voda.

Na drugom zidu, koji je nešto manji, dužine 8,5 metara i 1 metar visine – urađen je prokop za temelje novog armaturnog zida i već je počelo njegovo popunjavanje betonom i armaturnom mrežom.

Prema planu između dva potporna zida dužine 30 metara postavljena je drenažna cijev da bi se regulisao problem sa oborinskim vodama. Pretpostavke su da će radovi trajati još 15 dana, a nakon toga će se krenuti u realizaciju sanacije kompletnog platoa.

Treba još istaći da je prije početka ovih radova od građevinskih projekata koje finansira Općina Centar završena i sanacija stepeništa Borak (25.628 KM) i asfaltiranje dvorišta i igrališta škole ”Isak Samokovlija” (39.000 KM).

U Bosni i Hercegovini je u toku IZBORNA GODINA, a to vam svugdje u svijetu bude cca 365 dana kada se vlast dokazuje svojim glasačima na razne načine. Jedan od tih načina je i uljepšavanje životne sredine, pa se tako u sarajevskim opštinama sve nadiglo da dokaže kako se nešto uradilo za mandata.

Nerijetko se čeka upravo posljednja godina, odnosno godina isticanja mandata pa da se zasuču rukavi i prione na posao. Zato se ovi osvrti na učestale radove i popravke i zovu ČUDA IZBORNE GODINE. Kako reče jedan stari pošteni taksista: “Dabogda nam svaka izborna bila”.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *