Re: Uspjeh Emine Huskić u Trstu

Nakon nedavne objave informacije o uspjehu mlade Sarajke na takmičenju u Trstu, dobili smo poruku Emininih roditelja koje prenosimo u cijelosti.

Emina HuskićŽelimo da Vam se zahvalimo što ste vijest o uspjehu naše kćerke Emine Huskić u Trstu objavili na vašem portalu, te očigledno oduševljenje i radost koju ste istazali Vašim komentarom, a što je nažalost u današnje vrijeme rijetkost.

Na žalost ova vijest nije svugdje tako primljena, pa je to i razlog što ovakva vijest teško i uz velike napore isključivo nas roditelja dopire do naše javnosti, a da i ne govorime o tome kako je nemoguće da dijete kao što je Emina ovakav uspjeh ostvari bez lične inicijative i sredstava.

Jednostavno rećeno Emina je “pogrešno dijete” koje je ničim izazvano ostvarilo uspjeh koji treba što prije zaboraviti kako nebi smetao onima koji su svojim rođenjem predodređeni na uspjeh. Da je “pravo dijete” ostvarilo ovakav uspjeh svi bi se utrkivali da tu vijest objave, naši zvaničnici bi to nagradili prigodnim poklonima i nagradama, a mi svi bi imali tu čast da u Novu 2010 godinu uđemo uz zvuke klavira djece naših velikana.

Jednom prilikom je Beethoven rekao jednom grofu da je on to zahvaljujuči svom rođenju , a da je on to što jeste zahvaljujući svom talentu i radu i da je jedan Beethoven a grofova je bilo i biće.

Ta ideja je kasnije evoulirala u tzv. Američki san o društu jednakih mogućnosti, te mogućnosti da svako ko je talentovan i vrijedan ima mogućnost da se obogati i uspije.

Nažalost naša djeca mogu samo da sanjaju Bosanski san kako da odu u Ameriku da bi mogli sanjati Američki san, a ovdje nemogu da uspiju ni u snu.

Nažalost, malo je ljudi koji njeguju istinske vrijednost kao što to čini Vaš portal, na čemu Vam se iskreno zahvaljujemo i nadamo se da ćete istrajati u tome.

S poštovanjem
Amra i Zlatko Huskić

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Objavljeno u Nekategorisano

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *