Rekonstrukcija koševskog stadiona

stadion KoševoDo kraja augusta 2010. godine potrebno je ispuniti UEFA standarde opremljenosti stadiona “Asim Ferhatović Hase” na Koševu kako bi fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine mogla odigrati kvalifikacione utakmice za Evropsko prvenstvo u Poljskoj i Ukrajini 2012. godine.

Za ispunjenje propisanog minimuma standarda potrebno je izdvojiti više od milion konvertibilnih maraka, a obzirom da je koševski stadion imovina Općine Centar, načelnik ove sarjaevske općine je organizovao sastanak 10. maja 2010. godine, na kojem su dogovoreni detalji finansiranja ovog projekta.

Sastanku su prisustvovali direktorica Centra za sport i rekreaciju Jasmina Polić te predstavnici Nogometnog saveza BiH Jasmin Baković, v.d. generalni sekretar Saveza i Nihad Hodžić, v.d. direktor odjela za licenciranje klubova i ekspert za infrastrukturu u Nogometnom savezu BiH. Načelnik Bećirević je kazao da su pozvani predstavnici Federacije, Kantona i Grada najavili odsustvo iz opravdanih razloga ali da su iskazali zainteresovanost da učestvuju u finansiranju projekta.

“Stadion na Koševu je imovina Općine Centar kojom upravlja putem Centra za sport i rekreaciju, ali u ovom slučaju treba da postoji interes od općine do države jer se radi o najboljoj promociji BiH u svijetu. Napravićemo dinamiku radova kako bi UEFA vidjela da smo ozbiljno shvatili projekt uređenja stadiona”, kazao je Bećirević.

Na sastanku je potvrđeno da će Općina Centar i Centar za sport i rekreaciju izdvojiti po 100.000 KM za sanaciju stadiona, dok su predstavnici Nogometnog saveza također potvrdili da će izdvojiti finansijska sredstva za tu namjenu ne precizirajući iznos.

“Naredne sedmice će biti rapisan tender za nabavku i postavljanje novih stolica na stadionu a nakon toga slijedi postavljanje reflektora te rješanje pitanje VIP lože.”, najavila je Jasmina Polić.

Ukoliko se ispune propisani uslovi, naša reprezentacija bi mogla odigrati kvalifikacioni meč sa Francuskom na Koševu 7. septembra 2010. godine.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Objavljeno u Nekategorisano

2 Odgovori na “Rekonstrukcija koševskog stadiona”

  1. Kosevski stadion ceka na svoj zavrsetak jos od daleke 1993-e.Po prvobitnom projektu stadion odnosno tribine istok i zapad trebale su biti pokrivene.Cekamo predugo na ovaj zavrsetak.Nacelnik Becirevic u stvari nema podrske za ovo u stvari podrska je u mrvicama.Nacelnik ne moze sam naravno.Sarajevo kao polu-milionski grad jednostavno mora da ima objekat na kojem ce nasa repka sa ponosom igrati.Kosevo je i dio istorije grada jer su olimpijske igre 1984 bas na njemu otvorene.To je istorija i zato Kosevo treba u najmanju ruku biti pristojno.

  2. Novi , tj natkriveni stadion Kosevi nam je prijeko potreban , naime sramotno je da glavni grad drzave nema stadiona za reprezentaciju koja na dostojanstven nacin predstavlja nasu zemlju , nasu drzavu jednu i jedinu BiH !!!!!!!!!!!!!!!!!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *