Rekonstrukcija Trebevićke ulice

rekonstrukcija Trebevićke ulice, Sarajevo, BiHRadnici firme GP “Put” su sredinom maja počeli radove na rekonstrukciji Trebevićke ulice, od Majdana na Debelom brdu do Hambine Carine – Mjesna zajednica “Soukbunar”.

Do sada su uz saobraćajnicu završili izgradnju šest armirano-betonskih potpornih zidova, a sve u cilju povećanja stabilnosti okolnog tla. Zidovi su ukupne dužine od oko 160 metara.

Nakon toga uslijedilo je uklanjanje starog asfalta i postavljanje ivičnjaka na pojedinim dijelovima kolovoza. Prije završne faze asfaltiranja kompletnog ovog dijela Trebevićke ulice dužine 470 metara, preostalo je postavljanje tamponske podloge.

Također je okončano postavljanje odvodnih cijevi za kanalizaciju i oborinske vode – na dijelu od Majdana do raskrsnice ulica Trebevićka i Vranjače.

Po završetku rekonstrukcije ovog dijela ulice bit će ispunjeni uslovi za uvođenje nove kombi linije na relaciji Latinska ćuprija-Vranjače-Bostarići, što je jedan od najvećih prioriteta za naše sugrađane koji žive u tim dijelovima centralne gradske općine.

Osim projekta rekonstrukcije Trebevićke ulice, koji se realizira u okviru ugovora o investiciono-tehničkom održavanju ulica na području općine Centar, u vrijednosti 178.000 KM, kojeg su potpisali načelnik Općine Centar Dževad Bećirević i direktor GP “Put” Admir Eminović, do sada je završena izgradnja potpornog zida u ulici Porodice Foht 84 (kod objekta Mjesne zajednice “Soukbunar”) i asfaltiranje dijela ulice Porodice Foht 33-47.

Po okončanju radova u Trebevićkoj, slijedi sanacija dijela Hadži-Idrizove ulice od broja 2 do 4 (Mjesna zajednica “Džidžikovac-Koševo I”).

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *