Čuda izborne godine: Rekonstrukcija ulice Alije Isakovića

U subotu, 1. augusta 2009. godine, su započeli radovi na rekonstrukciji slijepe ulice Alije Isakovića, koja se nalazi u strogom centru grada između ulica Mehmeda Spahe i Maršala Tita.

Alije Isakovića, Sarajevo, BiH

Radove iz svog budžeta finansira Općina Centar u iznosu od 52.500 KM, a projektovanje i nadzor povjereni su Zavodu za saobraćaj Građevinskog fakulteta u Sarajevu.

Planom je predviđeno da se u cijeloj ulici dužine 70 metara rekonstruišu trotoari sa obje strane, što znači kompletno uklanjanje starih, te postavljanje novih ivičnjaka i njihovo asfaltiranje. Kolovozna traka se, također, cijela rekonstruiše – što podrazumjeva skidanje starog asfalta, saniranje šahtova i na kraju prevlačenje novim slojem asfalta.

Dok traju radovi na snazi je zabrana parkiranja vozila, a predviđa se da će radovi trajati 15 dana.

U Bosni i Hercegovini je u toku IZBORNA GODINA, a to vam svugdje u svijetu bude cca 365 dana kada se vlast dokazuje svojim glasačima na razne načine. Jedan od tih načina je i uljepšavanje životne sredine, pa se tako u sarajevskim opštinama sve nadiglo da dokaže kako se nešto uradilo za mandata.

Nerijetko se čeka upravo posljednja godina, odnosno godina isticanja mandata pa da se zasuču rukavi i prione na posao. Zato se ovi osvrti na učestale radove i popravke i zovu ČUDA IZBORNE GODINE. Kako reče jedan stari pošteni taksista: “Dabogda nam svaka izborna bila”.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *