Čuda izborne godine: Rekonstrukcija ulice Hamdije Kreševljakovića

Hamdije Kreševljakovića, Sarajevo, BiHOpćina Centar je iz budžeta za 2009. godinu izdvojila 322.000 KM za rekonstrukciju ulice Hamdije Kreševljakovića.

Riječ je o dionici koja pripada teritoriji centralne gradske općine, od objekta Profesionalne vatrogasne brigade Kantona Sarajevo do mosta Skenderija. Dužina dionice predviđene za obnovu iznosi 365 metara, dok je širina 7-10 metara, zavisno od dijela ulice.

Radovi predviđeni ugovorom obuhvataju kompletnu rekonstrukciju kolovoza i pločnika. Tako će radnici KJKP “Rad” ukloniti oštećeni asfalt na kolovozu i pločnicima, nakon čega slijedi postavljanje novog tampona i asfaltiranje cijele ulice. Šahtovi, šiberi i rešetke će se izdizati, a po potrebi i mijenjati. Stubići na pločnicima i oštećeni ivičnjaci sa obje strane ulice će biti zamijenjeni novim.

Na osnovu ugovora o izvođenju radova na ljetnom održavanju cesta koji je Općina Centar sklopila sa Direkcijom za ceste Kantona Sarajevo, radovi će početi krajem augusta, po završetku Sarajevo Film Festivala.

U Bosni i Hercegovini je u toku IZBORNA GODINA, a to vam svugdje u svijetu bude cca 365 dana kada se vlast dokazuje svojim glasačima na razne načine. Jedan od tih načina je i uljepšavanje životne sredine, pa se tako u sarajevskim opštinama sve nadiglo da dokaže kako se nešto uradilo za mandata.

Nerijetko se čeka upravo posljednja godina, odnosno godina isticanja mandata pa da se zasuču rukavi i prione na posao. Zato se ovi osvrti na učestale radove i popravke i zovu ČUDA IZBORNE GODINE. Kako reče jedan stari pošteni taksista: “Dabogda nam svaka izborna bila”.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *