Čuda izborne godine: Rekonstrukcija ulice Soukbunar

radovi u ulici Soukbunar, Sarajevo, BiHZapočeti su radovi na rekonstrukciji dijela ulice Soukbunar od raskrsnice sa ulicom Pećina i Urijan Dedina do raskrsnice sa ulicom Porodice Foht, u dužini od 320 metara.

Izvođač radova će podići stari asfalt i podlogu nakon čega slijedi postavljanje novog tampona, nivelacija postojećih slivnika i šahtova kao i asfaltiranje, a planirana je i zamjena svih ivičnjaka duž ulice kao i asfaltiranje postojećeg trotoara u dužini od 24 metra.

Prilikom ovih radova, a radi stabilizacije okolnog tla, će biti izgrađena dva potporna zida ukupne dužine 11 metara kao i pristupno stepenište od 8 metara. Zbog olakšanog silaženja niz strmu ulicu posebno u periodu zimskih mjeseci, radnici će osim zamjene postojećeg rukohvata dužine 76 metara također postaviti dodatna 24 metra novog rukohvata.

Tokom izvođenja radova na snazi je zabrana saobraćanja ovim dijelom ulice Soukbunar stoga stanovnike, kojima je zbog asfaltiranja otežan pristup njihovim stambenim objektima, pa se stanovništvo moli za strpljenje narednih dana do okončanja radova, nakon čega će imati moderno uređenu saobraćajnicu.

Prethodno je na ovom dijelu ulice Soukbunar rekonstruirana kanalizaciona mreža što je podrazumjevalo zamjenu starih dotrajalih kanalizacionih cijevi i postavljanje novih cijevi za odvod oborinskih voda. Okolni stambeni objekti su odmah priključeni na novu infrastrukturu.

U Bosni i Hercegovini je u toku IZBORNA GODINA, a to vam svugdje u svijetu bude cca 365 dana kada se vlast dokazuje svojim glasačima na razne načine. Jedan od tih načina je i uljepšavanje životne sredine, pa se tako u sarajevskim opštinama sve nadiglo da dokaže kako se nešto uradilo za mandata.

Nerijetko se čeka upravo posljednja godina, odnosno godina isticanja mandata pa da se zasuču rukavi i prione na posao. Zato se ovi osvrti na učestale radove i popravke i zovu ČUDA IZBORNE GODINE. Kako reče jedan stari pošteni taksista: “Dabogda nam svaka izborna bila”.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *