Čuda izborne godine: Rekonstrukcija ulice Valtera Perića

radovi u ulici Valtera Perića, Sarajevo, BiHJučer, 25. augusta 2009. godine su počeli radovi na rekonstrukciji ulice Valtera Perića na Marindvoru.

NA ukupnoj dužini ulice od 320 metara planirano je stare ivičnjake zamjeniti novim, a radovima je obuhvaćena i izrada šahtova, rešetki za odvod oborinskih voda i uličnih slivnika.

Kolovozna traka će biti rekonstruisana, a najprije će se uraditi skidanje stare asfaltne podloge. U završnoj fazi radova kompletna ulica će biti asfaltirana novim slojem asfalta.

Zbog velike frekventnosti ulice za sada nema totalne obustave saobraćaja, vozila se propuštaju naizmjenično. Planirano je da radovi traju oko 20 dana, ukoliko to dozvole vremenski uslovi.

U Bosni i Hercegovini je u toku IZBORNA GODINA, a to vam svugdje u svijetu bude cca 365 dana kada se vlast dokazuje svojim glasačima na razne načine. Jedan od tih načina je i uljepšavanje životne sredine, pa se tako u sarajevskim opštinama sve nadiglo da dokaže kako se nešto uradilo za mandata.

Nerijetko se čeka upravo posljednja godina, odnosno godina isticanja mandata pa da se zasuču rukavi i prione na posao. Zato se ovi osvrti na učestale radove i popravke i zovu ČUDA IZBORNE GODINE. Kako reče jedan stari pošteni taksista: “Dabogda nam svaka izborna bila”.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.