Revanš u Meeting Pointu

Revanš je film koji govori o Alexu, vozaču i utjerivaču dugova za vlasnika bordela.

U tajnoj je vezi sa jednom od djevojaka koje rade u bordelu – sa Tamarom iz Ukrajine. Ljubav nije jedino što ih veže – riješeni su da pobjegnu iz očajne situacije u kojoj se nalaze. Da dođe do novca koji im treba za bijeg, Alex odlučuje da opljačka banku u jednom gradiću, ali Tamara se oštro protivi. Pristaje tek kad joj Alex dokaže da mu pištolj nije napunjen i da ga može čekati u kolima.

Alexu je, kako je i očekivao, sama pljačka vrlo jednostavna. Robert, policajac, na njih puca i pogodi Tamaru. Tamara umire. Ostavivši Tamarino tijelo na jednoj čistini u šumi, Alex nastavlja sam i tužan. Jedino što ne ostavlja za sobom su njegov očaj i mržnja prema čovjeku odgovornom za Tamarinu smrt. Utočište pronalazi kod djeda, koji vodi oronulo imanje na rubu šume. Policajac Robert živi u blizini. Onda Alex upoznaje Susanne – policajčevu ženu.

Austrijski film REVANŠ reditelja Götza Spielmanna nominiran je 2009. godine za Oscara u kategoriji za najbolji strani film. Tome je prethodio veliki uspjeh na najznačajnijim filmskim festivalima svijeta. Film je prikazan i u okviru 14. Sarajevo Film Festivala.

Vrijeme: od 11. februara do 26. februara 2010 @ 21h
Mjesto: Kino Meeting Point, Sarajevo

Režija: Götz Spielmann
Uloge: Johannes Krisch, Irina Potapenko, Andreas Lust, Ursula Strauss, Johannes Thanheiser, Hanno Pöschl, Magdalena Kropiunig, Toni Slama, Elisabetha Pejcincoska, Aniko Bärkanyi, Annamaria Haytö, Nicoletta Prokes, Rainer Gradischnig

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Objavljeno u Nekategorisano

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *