Revijalna košarka između Breke i Koševa

U petak, 9. decembra 2011. godine od 19:30 sati u Maloj dvorani Sportskog centra “Skenderija” će biti odigrana revijalna košarkaška utakmica između ekipa koje će nositi nazive “Breka” i “Koševo”.

Trile, Prika, Pulić, Žlof, Šećer, Hrelja, Haverić, Guhdija, Tomo, Veiz...
Trile, Prika, Pulić, Žlof, Šećer, Hrelja, Haverić, Guhdija, Tomo, Veiz...
Dresove će obući nekadašnji košarkaški – članovi ratnih klubova tadašnje republičke lige BiH: Trile, Prika, Pulić, Žlof, Šećer, Hrelja, Haverić, Guhdija, Tomo, Veiz… koji su u najtežim trenucima za naš grad, prkoseći ratnom vihoru, vraćali osmjeh na lica Sarajlija.

Utakmicu će suditi nekadašnje sudije Almir Akšamija, Medin Duškaj i Hariz Bilić.

Njegujući najljepša sjećanja na poginule basketaše sa Breke i Koševa, incijatori i organizatori ovog susreta obišli su njihove porodice i tim činom pokazali da poginuli momci nisu i nikada neće biti zaboravljeni.

U sklopu ove manifestacije organizator će uručiti zahvalnice porodicama poginulih košarkaša i onima koji su mnogo učinili i čine za razvoj košarke i sporta uopće u našem gradu, među kojima su Nuko Grebović, Dragan Vikić, Nenad Marković, Samir Avdić, Harun Mahmutović, Almir Akšamija, Vesna Bajkuša, Dino Konaković i Mirza Vilić.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *