Revizori u akciji!

Tramvaj: Ovdje ste sigurniNemamo namjeru tvrditi da su svi revizori u glavnom gradu BiH isti. Bar se nadamo da nisu. Ali redovno se desi “neprijatan slučaj” u kojem revizori u glavnom gradu imaju glavnu ulogu. Neslavnu glavnu ulogu.

Zbog svog primitivizma, nekulture i gramzivosti zaslužuju svaku osudu jer ne prezaju GRAS-ovi revizori niti od direktnih reketarenja, prijetnji, čak i nasilja.

Sigurni smo da se svakom korisniku javnog gradskog prevoza u Sarajevu barem jednom desilo da bude, ako ne žrtvom onda svjedokom nemilih scena koje uzrokuju kontrolori karata javnog preduzeća GRAS. Jedna od takvih priča se desila i danas poslijepodne, o čemu nas je obavijestio i naš posjetilac, čiji su prijatelji iz inostranstva doživjeli neprijatnosti upravo od GRAS-ovih revizora.

“Revizori su na tramvajskoj stanici Pofalići, zaustavili dva momaka iz Engleske. Momci su imali karte kupljene kod vozača ali one nisu bile poništene. Pošto su dolazili iz Hrasnice rečeno im je da se karta kupuje kod vozača kad se ulazi u autobus broj 27, što su oni uradili i u tramvaju, neznajući da ih je potrebno naknadno poništiti, a vozač im to naravno nije rekao.

Nazvali su me telefonom i ja sam zamolio revizore da im ponište kupljene karte za što oni (revizori) nisu htjeli ni da čuju insistirajući da momci kupe karte kod njih (revizora) po cijeni od 26,60 KM.

Mislim da ne ide na čast ni GRAS-u, a ni ovom gradu da se tako odnose prema strancima. Moram još reći da revizori nisu znali ni jednu riječ engleskog jezika. Ovo se desilo na stanici Pofalići, 24. jula 2010. godine, u 18:50 minuta.”, stoji u javljanju našeg posjetioca (ime poznato redakciji).

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *