Robert uporno napada, dok sud određuje mjere koje nemaju efekta

policijaSlužbenici sarajevske 3. policijske uprave u ponedjeljak ujutro su uhapsili maloljetnog Roberta Hrustića (1992), rođenog u Italiji, a nastanjenog u Sarajevu zbog osnovane sumnje da je prije 14 dana opljačkao Opresin kiosk u naselju Dobrinja, a koji je od ranije policiji poznat po tome što je još s dva maloljetnika u siječnju prošle godine polio benzinom i zapalio staricu Ljubicu čokić-Spasojević u naselju Hrasno.

Radeći na rasvjetljavanju razbojništva u naselju Dobrinja, policajci su došli do saznanja o identitetu napadača, te su pronašli i uhapsili maloljetnog Hrustića. On se tereti da je 9. decembra oko 19 sati, prijeteći nožem S. L., zaposlenoj u Opresinom kiosku na Bulevaru Mimar Sinana, ukrao oko 420 maraka i pobjegao.

Policija je nakon saslušanja, uz službeno izvješće u ponedjeljak Hrustića predala sarajevskom Kantonalnom tužitelaštvu. Glasnogovornica Tužiteljstva Jasmina Iftić je saopštila da je maloljetnik saslušan, nakon čega je sucu za maloljetnike Općinskog suda upućen prijedlog za pokretanje pripremnog postupka, obzirom na to da je u ovom slučaju osumnjičen maloljetnik, te je zatražen pritvor.

Sudac za maloljetnike je donio rješenje kojim se osumnjičenom određuje pritvor od 30 dana.

Sudija za maloljetnike Općinskog suda, kao što je poznato, je u aprilu 2008. godine Hrustiću, zatim maloljetnim Robertu Mučištu (1993) i Jetonu Osmaniju (1993) izrekao mjere pojačanog nadzora tijela socijalne zaštite, jer su staricu Ljubicu čokić-Spasojević sredinom januara 2008. godine ispred zgrade u Hrasnom polili benzinom i zapalili. Starica je od zadobivenih ozljeda preminula u bolnici Koševo.

Tada tužilaštvo za maloljetnike nije moglo tražiti kaznu maloljetničkog zatvora jer su sva trojica bili mlađi od 16 godina. Nakon što su mu izrečene mjere pojačanog nadzora, Hrustić je pušten na slobodu, te ponovno uhapšen sredinom maja prošle godine kada je od žene ukrao zlatni lančić. Nakon kraćeg zadržavanja u pritvoru, Hrustić je sredinom septembra prošle godine opet uhapšen zbog krađe zlatne ogrlice.

Hrustića je policija i ove godine privodila zbog razbojništva, a bio je uhapšen i zbog sumnje da je samo tokom jednog vikenda izvršio tri razbojništva i od žrtava otimao mobitele i novac. Opštinski sud mu je ove godine, također, izrekao mjeru smještanja u odgovarajuću ustanovu za maloljetnike.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Objavljeno u Nekategorisano

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *