Rođendanska Noć knjige u Buybooku

Cijeli ponedjeljak Buybook nudi jedinstven popust od 50% na vlastita izdanja i 20% na izdanja drugih izdavača

Dvadeset godina Buybooka

Vrata knjižare Buybook (Radićeva 4) u ponedjeljak, 26. decembra 2016. godine će biti otvorena od 9 do 24 sata. Cijeli ponedjeljak Buybook nudi jedinstven popust od 50% na vlastita izdanja i 20% na izdanja drugih izdavača, dok će u 20 sati početi Buybookova rođendanska zabava, uz druženje s Buybookovim bh. autorima, saradnicima i prijateljima.

Odavno prepoznatljiv bosanskohercegovački brend rezultat je njegovanja jezika naroda Bosne i Hercegovine, pažljivog izbora naslova, besprijekorne obrade knjiga i kolektivne ljubaznosti i susretljivosti. Buybook objavljuje više od 40 naslova godišnje, nastojeći uravnoteženim brojem nobelovaca, svjetskih bestselera i savremenih bh. pisaca vratiti staru slavu izdavaštvu BiH.

Od 26. decembra 1996. godine, kad književnici Goran Samardžić i Damir Uzunović osnivaju u Sarajevu ovu knjižarsko-izdavačku kuću, Buybook postaje jedna od najvažnijih izdavačkih kuća i knjižara u Bosni i Hercegovini, te mjesto susreta svjetskih, regionalnih i bh. autora.  Iznimno uspješnom saradnjom s britanskom izdavačkom kućom Pearson i njemačkom izdavačkom kućom Hueber, Buybook je uspio postati i jedan od vodećih distributera engleskih i njemačkih udžbenika za Bosnu i Hercegovinu.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *