Rundek Cargo Trio za Muzičku sobu Dječijeg doma Bjelave

Rundek Cargo Trio u augustu 2015. godine pohodi Bosnu i Hercegovinu kako bi na svojoj publici priuštili koncertno izdanje svog novog albuma MOSTOVI.

Rundek Cargo Trio
Rundek Cargo Trio

Darko Rundek je karijeru počeo 1970-tih kao pjevač i gitarista, da bi se zatim iskazao i kao autor i kompozitor u kultnom zagrebačkom Haustoru. Diplomirao je režiju na Akademiji za dramsku umjetnost u Zagrebu i režirao nekoliko pozorišnih predstava i radio drama.

Haustor - Šejn

U Pariz odlazi 1991. godine gdje uglavnom radi muziku za pozorišne predstave. Na estradnu scenu se vraća 1997. godine kada izdaje prvi solo album APOKALIPSO, na kojem učestvuje tridesetak muzičara.

Darko Rundek - Mostovi

Poslije drugog albuma U ŠIROKOM SVIJETU, u Francuskoj počinje raditi i snimati album RUKE, a muzičari s kojima tada svira obrazuju projekt Rundek Cargo Orkestar, koji se vremenom pretvara u Rundek Cargo Trio.

Rundek Cargo Trio - Mostovi

Afirmacija i podrška zapostavljene kulture

Bosanskohercegovačka koncertna promocija dugo očekivanog albuma ‘Mostovi’ Rundek Cargo Tria podrazumijevaće sve ono što je i centralna poruka albuma-istinsko povezivanje među ljudima. Blagosloveni talentom, dječijom zaigranošću i telepatskim prepoznavanjem umjetničkih stremljenja kako ih kritičari s razlogom definišu, ovaj dobro uigrani i već legendarni trojac novu bosanskohercegovačku muzičku priču sa aktivističkim predznakom počeće u Mostaru nakon čega slijede Sarajevo, Travnik i Zenica.

Promotivne aktivnosti turneje usmjerene su ka afirmaciji i podršci zapostavljenih institucija kulture od državnog značaja, a svi koncerti biće realizovani u saradnji sa bh. kulturnim institucijama u namjeri da se još jednom podcrta kako one pripadaju građanima i građankama te kako su predviđene za predstavljanje umjetničkih programa, a ne njihovo zatvaranje.

Mogućnost da zajednički kreiramo bolje društvo

Ova turneja Rundek Cargo Tria nije samo prilika da se vjerni poštovaoci jedinstvenog zvuka ponovo sretnu sa ovim netipičnim muzičarima već i mogućnost da zajednički kreiramo bolje društvo. Isabel, Dutso i Darko će svirati:

14. 08. 2015 @ 22:00h
Lokacija: bašta mostarskog OKC Abrašević
Cijena ulaznice: 15 BAM

19. 08. 2015 @ 23:30h
Lokacija: krov sarajevskog Doma mladih
Cijena ulaznice: 25 BAM;

25. 08. 2015 @ 20:30h
Lokacija: na travničkoj Tvrđavi
Cijena ulaznice: 20 BAM

26. 08. 2015 @ 20:30h
Lokacija: scena zeničkog Bosanskog narodnog pozorišta
Cijena ulaznice: 20 BAM

Svi koncerti će imati ograničen broj ulaznica uz jedinstven komfor i atmosferu, a nakon što se pokriju produkcijski troškovi, prihod ostvaren prodajom ulaznica biće usmjeren projektu ‘Muzička soba’ Doma za nezbrinutu djecu Bjelave kom, uprkos sjajnim rezultatima mladih generacija ranjivih kategorija BH. druŠtva, izostaje institucionalna podrška.

Projekat MUZIČKA SOBA je zamišljen kao kreativni kutak u kome će štićenici kroz muziku, sa pedagozima i muzičarima, provoditi slobodno vrijeme učeći istoriju muzike, muzičke stilove, kompozitore, upoznavajući se sa muzičkim instrumentima, osnovama sviranja i muziciranja, komponovanja, pisanjem autorskih pjesama, upoznavanjem sa osnovama muzičke produkcije.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *