Rundek i Cargo Trio na regionalnoj turneji

Rundek Cargo Trio
Rundek Cargo Trio
Odmah nakon izdavanja albuma “Plavi avionâ”, što je najavljeno za 15. novembar 2010. godine, “Rundek Cargo Trio” kreće na turneju po Bosni i Hercegovini.

Na bosanskohercegovačkoj turneji će Darko Rundek i ekipa predstaviti materijal sa najnovijeg albuma ali i kultne hitove zbog kojih je Rundek jedan od najpoznatijih autora na Balkanu.

Pored Bosne i Hercegovine, Rundek ide i u zemlje regiona, Hrvatsku i Srbiju.

Novi album, koji ima nešto akustičniji zvuk i odiše intimom, sa prepoznatljivim Rundekovim senzibilitetom, sigurno će zaintrigirati sve njegove fanove i otvoriti vrata novim ljubiteljima njegove nenametljive ali ingeniozne muzike. Duh Carga je preuzeo novi oblik pod nazivom “Cargo trio” i u njemu, pored Rundeka, nastupaju i violinistica Isabel te Dušan Vranić – Duco na klavijaturama i perkusijama.

“Nova formacija publiku dovodi u bliskiji kontakt s muzikom i muzičarima.”, smatra Darko Rundek.

Bosanskohercegovački koncerti će biti održani 19. i 20. novembra u banjalučkom klubu DFK, zatim 25. novembra u tuzlanskom Domu mladih “Palma”, dok će u Sarajevu Rundek i “Cargo Trio” nastupiti 26. novembra 2010. godine u klubu Cinemas – Sloga, a za kraj bh. turneje, Rundek svira u mostarskom klubu Oxygen, 27. novembra 2010. godine.

nofun.ba / sarajevo.co.ba

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Objavljeno u Nekategorisano

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *