Rušenje u Vrazovoj

radoviPoslovni objekat u Vrazovoj 8 stavljen je na listu za rušenje bespravno izgrađenih objekata, koje će početi u aprilu, potvrdila je Alma Krzović-Subotić, pomoćnik načelnika za inspekcijske poslove opštine Centar.

Vijećnici Eso Tucaković i Suvad Kerla su, na nedavnoj sjednici Opštinskog vijeća, u ime grupe stanara ove ulice, zatražili da se hitno obustavi dalja izgradnja objekta u unutrašnjem dvorištu zgrade čiji je investitor firma “Domoinvest”, piše u “Službenom listu” opštine Centar.

Navedeno je kako su se stanari više puta obraćali nadležnim službama, a intervenisala je čak i policija. U “Službenom listu” objavljeno je da se već gradi drugi sprat, koji zaklanja prozore susjednih zgrada, zbog čega su se stanari i obratili nadležnim službama.

“Od januara u proceduri je novi odabir izvođača radova za rušenje, odnosno potpisivanje novog ugovora, jer je prethodni istekao 31. decembra 2008. godine. Ugovor je trenutno na potpisu kod opštinskog načelnika nakon čega će se pristupiti zakazivanju tačnih termina rušenja i obavještavanja investitora”, kazala je Krzović-Subotić.

Iz firme “Domoinvest” rekli su da je sporni poslovni objekat izgrađen na postojećim zidovima devastiranog objekta iz 1968. godine te da njegovo renoviranje treba predstavljati pozitivnu, a ne negativnu promjenu.

Kazali su, također, da je objekat zakonito izgrađen, te da ne razumiju navodne žalbe stanara, jer je očigledno da objekat svojom visinom ne zaklanja njihove prozore.

“Objekat je prizemni. Ne gradi se više u visinu i širinu i ne premašuje gabarite. Još ne znamo tačnu namjenu ovog poslovnog objekta, ali znamo da je prije to mjesto bilo ruglo i izvor zaraze, a često su nam plavili donji spratovi sadašnje firme”, rekli su iz “Domoinvesta”, čijeg vlasnika nismo uspjeli kontaktirati jer je, kako su kazali iz firme, službeno odsutan i ne znaju kada će se vratiti.

piše: Jelena Janković

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *