Sa Dubiozom u Novu godinu

Ovogodišnje istinsko iznenađenje u saržajima poput – djeci Deda mraza, a odraslima Dubioza kolektiv.

U Sarajevu je proslava Nove godine koja dolazi svakog 1. januara još uvijek na snazi, pa tako nekih 15 dana prije tog datuma dolaze i vijesti o načinu na koji Gradska uprava namerava proslaviti ovaj globalni praznik.

Kako saznajemo, program će se sastojati iz dva dijela. Prvi dio, pod nazivom “Mario ario traži karaoke zvijezdu” će biti održan 31. decembra, u multimedijalnoj sali općine Novi Grad u periodu od 15 do 17 sati.

“Glumac Mario Drmač bit će domaćin programa u multimedijalnoj sali Novog Grada, gdje je za najmlađe Sarajlije obezbijeđeno 2.000 karaoke pjesama. Mališanima će Djed Mraz dodijeliti poklon pakete, a posebne nagrade će dobiti pobjednici karaoka”, kazao je savjetnik gradonačelnika za kulturu Benjamin Isović. Program će upotpuniti dječiji hor “Princes krofne”, a ko će biti Djeda Mraza nije otkriveno.

Dubioza Kolektiv

Drugi, centralni, dio je i ove godine smješten ispred Vječne vatre, a trajaće od 21:30 do jutra. Ispred Vječne vatre će nastupiti: Uncle Sam Decided, Rigorozni, Amel Ćurić & Bend, Mustafa Šantić Sevdi Band, Armin Šaković, Dubioza kolektiv i “Discobajagi, a voditelji programa su Slađana Subotić-Damjanović i Kemal Čebo.

Sam dolazak Nove godine bi trebao proteći u izvedbi “Dubioze kolektiv”, nakon čega će se, uz vatromet, nastup odvijati kao videoparty.

Zamjenik gradolnačelnika Sarajeva i predsjednik izvršnog odbora organizacije dočeka Igor Kamočaji pozvao je građane da prisustvuju ovoj manifestaciji i uživaju u zanimljivom programu koji će trajati cijelu noć. Kamočaji je apelovao na sve prisutne da ne koriste pirotehnička sredstva zbog vlastite sigurnosti, ali i sigurnosti ostalih građana, uz napomenu da će MUPKS ove godine posebnu pažnju posvetiti nedozvoljenoj prodaji pirotehničkih sredstava.

Za doček Nove godine Gradska uprava je odvojila 120.000 KM.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Objavljeno u Nekategorisano

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *