Šahtovi su najkurentnija roba

Otvoreni šahtovi na glavnim saobraćajnicama u Kantonu Sarajevo i dalje su veliki problem za građane, ali i za Komunalno preduzeće “Vodovod i kanalizacija”.

šaht
šaht
Iz ovog preduzeća nam kažu da im godišnje ukradu više od 200 poklopaca za šahtove i slivnike, te da je to višegodišnji problem u gradu.

Prije nekoliko dana građani MZ Željeznička žalili su se da u Kolodvorskoj ulici ima veliki broj šahtova koji su ostali bez poklopaca.

“To je sramota. Svako 10 metara imate po jedan otvoren šaht. Vozila ostaju bez točkova, a nije rijetka situacija da je neko od građana i povrijeđen”, kaže Sarajlija Ibrahim Pašić.

Iz MUP-a Kantona Sarajevo više puta su upozoravali da svaki građanin koji vidi da neko odstranjuje poklopac sa šahta to prijavi odmah policiji, te da je posljednjih mjeseci krađa šahtova smanjena u Kantonu Sarajevo.

Međutim, predstavnici većine općina na području KS žale se da godišnje izdvajaju značajna sredstva da bi sanirali štete na šahtovima, te da “biznis trgovine starim željezom” i dalje cvjeta, a lopovima se ne može stati ukraj.

Iz Direkcije za ceste Kantona Sarajevo napominju da šahtovi nisu u njihovoj nadležnosti, ali da u hitnim slučajevima priteknu u pomoć i zamijene poneki šaht.

piše: Mirsada Lingo

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Objavljeno u Nekategorisano

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *