Sajam pčelarstva 2009 u Sarajevu

Bee Fest 2009, BiHMeđunarodni sajam pčelarstva i pčelarske opreme “Bee-fest” će, po sedmi put, biti održan od 2. do 6. septembra 2009. godine u Sarajevu.

Na Sajam se već prijavilo 65 izlagača iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore i Hrvatske, a svoje će proizvode predstaviti na više od 80 sajamskih štandova postavljenim na Trgu oslobođenja – Alija Izetbegović u Sarajevu.

Na sajmu će biti predstavljeni najkvalitetniji pčelinji proizvodi, preparati na bazi pčelinjih proizvoda i ljekovitog bilja, te literatura i oprema za pčelarstvo.

U okviru “Bee fest”-a će, kao i do sada, biti održana edukacija pčelara pod nazivom “Aktuelno stanje u oblasti pčelarstva u BiH”, a posebna pažnja će biti posvećena zakonskoj regulativi, pripremi pčela za uzimljavanje i borbi protiv bolesti pčela.

Organizatori za ovu godinu najavljuju i dodijele tradicionalne zlatne, srebrene i bronzane medalje u više kategorija za najkvalitetniji med i druge pčelinje proizvode, kao i originalnu titulu “Med medova”, a biće dodjeljeno i posebno priznanje za doprinos razvoju pčelarstva u BiH.

Poseban segment Sajma predstavlja je tradicionalno nagradno takmičenje učenika osnovnih škola u literarnim i likovnim radovima na temu “Med je cool”, a cilj takmičenja je podizanje svijesti kod mladih o značaju svakodnevnog konzumiranja meda i drugih pčelinjih proizvoda.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *