Sajam pčelarstva i pčelarske opreme – BeeFest 2013

S obzirom na predstojeće zimske praznike, organizatori festivala pozivaju građane Sarajeva da kupe med i obraduju svoje najmilije zdravim i kvalitetnim proizvodima.

BeeFest 2013
BeeFest 2013
Od 11. do 15. septembra 2013. godine, na sarajevskom Trgu Oslobođenja će se održati Sajam pčelarstva i pčelarske opreme ‘BeeFest 2013’. Na Sajmu je najavljeno učešće 70 izlagača iz Bosne i Hercegovine i regiona.

Glavna tema ovogodišnjeg festivala je saradnja pčelara i voćara. Med kao poklon je također jedna od tema na koju se organizatori fokusiraju već nekoliko godina. Istraživanja iz 2012. godine pokazalo je da oko 97 posto ispitanika smatra kako je med dobar poklon, a med su na poklon više primale žene.

I ove godine u ‘Medenom ćošetu’, koje će biti realizovano u saradnji sa Srednjom poljoprivrednom školom Sarajevo, biće promovisano medno bogatstvo i raznolikost Bosne i Hercegovine. Posjetioci će imati priliku da degustiraju razne vrste meda i nauče nešto više o njihovim koristima.

Posebna pažnja će biti posvećena medu od heljde, kestena, vrijeska i mandarine, kao novijim vrstama meda na bh. tržištu.

Za pet dana sajma organizatori su pripremili i druge programe, poput dana organskog meda ili inicijative da se med uvede u ishranu predškolske i školske djece. Tradicionalno se organizuju i takmičenja školske djece za literarne i likovne radove na temu ‘Med je cool’.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *