Sajam umjetnosti: Sara Art Fair 2015

Sara Art Fair je prvi internacionalni sajam umjetnosti u Bosni i Hercegovini čiji je cilj kreiranje art marketa po uzoru na svjetska dešavanja sličnog sadržaja.

Sajam umjetnosti SARA ART FAIR 2015
Sajam umjetnosti SARA ART FAIR 2015

Sara Art Fair je sajam osmišljen u cilju buđenja uspavanog tržišta umjetninama u Bosni i Hercegovni i regionu, te kao takav predstavlja kariku koja nedostaje u naporima kulturnih institucija i kulturnih radnika da poboljšaju uslove rada i života umjetnika, i ostalih uključenih subjekata u kulturni sektor: “Opredijelili smo se da kroz ovaj projekat radimo na unapređenju politika predstavljanja umjetnosti, koji će predstaviti izuzetno bogatstvo i značaj za lokalnu kulturnu politiku i privredu, a samim tim i jedan od najznačajnijih umjetničkih potencijala Grada Sarajeva i Države Bosne i Hercegovine.”, kažu organizatori.

Umjetnička galerija Bosne i Hercegovine
Umjetnička galerija Bosne i Hercegovine

Datum održavanja sajma je od 21. do 25 maja 2015. godine, a mjesto izložbeno-prodajnog dijela Sara Art Fair-a je Umjetnička galerija Bosne i Hercegovine. Osim Umjetničke galerije Bosne i Hercegovine Sara Art Fair će također koristiti i druge prostore na kojima će se dešavati dodatni i popratni program o čemu ćemo vas naknadno obavijestiti.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *