Salijevanje strave Midhata Ajanovića

Salijevanje strave, Midhat AjanovićRoman Midhata Ajanovića ‘Salijevanje strave\’ je njegovo šesto prozno djelo, vrlo emotivan osvrt na grad i njegov duh koji više ne postoji – Sarajevo.

“Ajanovićev junak čezne za Bosnom i Sarajevom. Čezne u plemenitom smislu. Zapravo čezne njegov rukopis ma koji lik pri tome progovarao njime uobličen. Ova nas se činjenica kao čitaoca ne bi ticala da čežnja nije udružena sa strasnim naporom rekonstruisanja dezintegrisane, vremenskom distancom zamagljene slike. Ajanovićev žal za Sarajevom i Bosnom je od najbolje vrste….on pokušava da rekonstruiše svijet nestao, potonuo, zaboravljen, uništen.” (iz recenzije Alme Lazarevske)

Midhat Ajanović je publicista i predavač filmskih studija. Rođen je u Sarajevu, živi u Švedskoj od 1994. godine. Autor je pet romana i nekoliko knjiga i eseja o filmu. Takođe je autor brojnih nagrađivanih animiranih filmova, stripova i crtanih filmova.

Pored autora, na promociji knjige ‘Salijevanje strave\’ govoriće i Neven Kazazović, novinar i publicista; Nedžad Begović, režiser. Moderator promocije je Boro Kontić, direktor Mediacentra Sarajevo.

Kao uvod u promociju biće prikazan animirani film Midhata Ajanovića „Point of mouth” (2009), do sada prikazan na više svjetskih festivala.

Vrijeme: 2. april 2010 @ 17:00h
Mjesto: Mediacentar Sarajevo

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Objavljeno u Nekategorisano

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *