Šamari uz novi asfalt

Šip, SarajevoUlica Zije Dizdarevića, u sarajevskom naselju Šip, trenutno je u fazi rekonstrukcije ceste koju finansira Općina Centar.

Predviđena širina saobraćajnice iznosi tri metra, ali na pojedinim dijelovima cesta je uža zbog čega su mještani tražili od investitora i nadzornog organa IPSA instituta da izađu na teren. Kada su došli predstavnici investitora i nadzornog organa, došlo je do fizičkog obraču na s mještanima.

Mještani su tražili da se na dijelu ulice stavi potporni zid jer bi se za kratko vrijeme na tom mjestu asfalt urušio. Zbog ovih prigovora došlo je do incidenta.

“Predstavnici nadzornog organa i Općine došli su i ukazali smo im na problem. Stekli smo osjećaj da su došli kako bi napravili incident. Od početka se momak iz IPSA-e ponašao nedolično. Dok sam bio naslonjen na kombi, prišao je i udario me”, kazao je Enes Huremović, inače ratni vojni invalid.

Prema Enesovim riječima, mještani su uvijek bili susretljivi prema radnicima koji obnavljaju ulicu, te dosad nisu imali problema s njima. Enesovu priču potvrdilo je i nekoliko komšija.

“Momak koji je napao komšiju došao je i rekao da trebamo biti zahvalni što uopće imamo asfalt. Nismo tražili ništa nemoguće, samo smo ukazali na određene propuste prilikom rekonstrukcije ceste”, istakao je Osman Tabaković.

S druge strane T. Š., uposlenik IPSE koji je učestvovao u fizičkom obračunu, kazao je kako su mještani napali njega, te da su mu nanijeli nekoliko ozljeda.

“Jedan od mještana odgurao me i udario. Obavljao sam posao korektno i ne znam zašto su me napali. Imam i ozljede koje dokazuju napad”, dodao je T. Š.

U trenutku obračuna sa T. Š. prisutna je bila i stručna saradnica Općine Centar N. M. koja je kazala kako nije vidjela da je iko ikog udario, već samo koškanje. Ipak, dodala je kako je T. Š. nakon “nagurivanja” pobjegao.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *