Samostalna izložba Irene Sladoje u Umjetničkoj galeriji BiH

Ne brinite za mene. Ja sam u redu.
Ne brinite za mene. Ja sam u redu.
U sarajevskoj Umjetničkoj galeriji Bosne i Hercegovine će 2. novembra 2010. godine biti otvorena samostalna izložba bosanskohercegovačke umjetnice Irene Sladoje pod nazivom “Ne brinite za mene. Ja sam u redu.”.

Irena Sladoje je rođena 1976. godine u Fojnici. Diplomirala je na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu 2003. godine. Iste godine upisuje postdiplomske studije na ALU u Sarajevu, Odsjek slikarstvo.

Najznačajnije radno iskustvo Irena Sladoje bazira na socijalnom radu sa osobama sa posebnim potrebama i psihijatrijskim bolesnicima.

Potpisuje scenografiju filma Nenada čurića “Nebo iznad krajolika”, bila je voditeljica slikarskog kursa za djecu u Kulturnom centru Sarajevo od 2002 – 2005. Autorica je lutaka za lutkarske predstave, lutkarske scenografije te studijske scenografije u dječijoj emisiji Lutkokaz, Federalne televizije…

Samostalno je izlagala 2004. godine u sarajevskoj galeriji IPC. U periodu od 2004 – 2009 učestvovala je na različitim kolektivnim izložbama u zemlji i inostranstvu.

Irena Sladoje je dobitnica nagrade ZVONO za 2009. godinu.

Vrijeme: od 2. do 20. novembra 2010
Mjesto: Umjetnička galerija BiH, Zelenih beretki 8, Sarajevo

mapa područja

Pogledajte mapu

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Objavljeno u Nekategorisano

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *