Sanacija Centra za kulturu u Jelićevoj

Centar za kulturu u Jelićevoj
Centar za kulturu u Jelićevoj
U sarajevskoj Jelićevoj ulici na broju 1 je započela sanacija i adaptacija prostorija u kojima je smješten Centar za kulturu Sarajevo.

Projektom su predviđeni unutrašnji i vanjski radovi na objektu, što podrazumjeva sanaciju kompletnog prizemlja i dva sprata, stepeništa, tavana-krova, podruma, dvorišta i nove fasade.

U prostorijama je planirana rekonstrukcija podova hodnika, zamjena postojećih plafona i uređenje zidova, izmjena i ugradnja hidrantske mreže, novih vodovodnih i kanalizacionih vodova, elektroinstalacija, postavljanje nove stolarije, zamjena postojećeg drvenog stepeništa na tavanu, demontaža instalacija grijanja, polaganje novog laminata u prostorijama na prvom i drugom spratu, zamjena starih prozora i ugradnja novih oluka od pocinčanog lima.

Također je planirano postavljanje nove vodovodne i kanalizacione mreže do kotlovnice, kao i sanacija kompletne fasade na objektu.

Centar za kulturu u Jelićevoj je okupljalište javnog karaktera te je potrebno uraditi i niz segmenata iz protivpožarne zaštite, poput: postavljanja sigurnosnog stepeništa i puta za evakuaciju ljudi, ugradnje vatrootpornih pregrada i vrata kao i hidrantske mreže i potrebnih elektro instalacija za zaštitu od požara.

Planirano je da radovi budu završeni početkom septembra, čime će postojeći prostor biti značajno oplemenjen, funkcionalno povezaniji, tehnički bezbjedniji, i u kojem će djeca, mladi i ljubitelji umjetnosti dobiti mogućnost novog umjetničkog doživljaja.

Nakon adaptacije, pored postojećih projekata koji se realiziraju, otvoriće se i nove mogućnosti kvalitetnijeg rada i pokretanja novih kulturnih sadržaja.

Centar za kulturu Sarajevo kroz svoje segmente kulturnog i obrazovnog djelovanja preferira rad sa djecom, mladima i građanima, afirmiše stvaralaštvo mladih, uvažavajući i ostale kategorije društva.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Objavljeno u Nekategorisano

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *