Sanacija Jadranske ulice u toku

Jadranska ulica, SarajevoU toku su radovi na sanaciji Jadranske ulice u strogom centru, za što je opština Centar u budžetu za ovu godinu izdvojila 99.000 KM.

Zbog velike frekvencije saobraćaja i blizine zgrade Općinskog suda, radovi u Jadranskoj ulici se obavljaju u fazama. U proteklih deset dana, koliko traju radovi, podignut je stari sloj asfalta na dionici saobraćajnice – od Obale Kulina bana do javne garaže u Jadranskoj.

Trenutno se radi na zamjeni oštećenih ivičnjaka duž ulice. Ukoliko vremenske prilike dozvole, asfaltiranje kolovoza na tom dijelu saobraćajnice će započeti u subotu, 20. juna. Projektom je predviđeno asfaltiranje cijele ulice dužine 215 metara, kao i oštećenih dijelova pločnika. Rok za završetak radova je 4. juli ove godine – do kada važi izmjena režima saobraćaja koju je odobrilo Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo.

Na osnovu ovogodišnjeg ugovora Općine Centar i Direkcije za ceste Kantona Sarajevo, u okviru programa redovnog održavanja ulica na području središnje gradske općine, u narednom periodu planirana je sanacija ulice Šenoina, a vrijednost projekta je 104'390 KM, Alije Isakovića, vrijednost projekta 52'412 KM, te ulice Antuna Hangija vrijednost projekta 582'271 KM.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *