Sanacija šetnice na Obali Maka Dizdara

U srijedu, 16. maja 2012. godine započeli su radovi na sanaciji šetnice na Obali Maka Dizdara. Završetak radova planiran je za 60 dana.

Obnavlja se Obala Maka Dizdara
(Sarajevo, 16. maj 2012)

U srijedu, 16. maja 2012. godine započeli su radovi na sanaciji šetnice na Obali Maka Dizdara. Završetak radova planiran je za 60 dana.

Kako je predviđeno elaboratom sanacije šetnice, koji je uradio Zavod za saobraćaj Građevinskog fakulteta u Sarajevu, nakon uklanjanja postojećih, uglavnom veoma oštećenih kulir ploča duž cijele šetnice (ukupne dužine 422 metra) te ivičnjaka i dijela oštećene betonske podloge, bit će postavljen novi tamponski sloj a potom i nove granitne i kulir ploče, kao i gotovo 780 metara granitnih ivičnjaka.

Također je planirano da se uradi adekvatna drenaža i ugradnja 12 slivnika za prikupljanje oborinskih voda.

Ispred zgrade Akademije likovnih umjetnosti će biti postavljene granitne ploče, dok će na preostalim dijelovima šetnice biti kulir ploče sa granitnim slojem koje su otporne na mraz i djelovanje soli za zimsko posipanje ulica.

Rekonstrukcija vodovodne mreže

Paralelno sa radovima na sanaciji Obale Maka Dizdara, komunalno preduzeće “Vodovod i kanalizacija” radi rekonstrukciju vodovodne mreže duž šetnice.

Radnicima “Vodovoda i kanalizacije” će biti potrebno tri sedmice da izvrše zamjenu vodovodne mreže.

Obala Maka Dizdara, koja se prostire između mosta Čobanija i parkinga kod Ajfelovog mosta na Skenderiji, čini jedinstvenu cjelinu sa pješačkim mostom koji povezuje Radićevu ulicu i Akademiju likovnih umjetnosti, čija izgradnja je u toku.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

3 Odgovori na “Sanacija šetnice na Obali Maka Dizdara”

  1. Sarajeska šetališta a ne šetnica pa nije Zagreb. Ono što je vala sasvim razumljivo borci su krv prolili da bi imali svoju Bosnu i bosanski jezik a ne sateliti ….bilo čiji.
    Sramota kako se prodajete….

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *